SSRIs و سندروم ها ی رفتاری نوزاد
اردیبهشت ۲۹، ۱۴۰۳سندروم جنین الکلی
خرداد ۱، ۱۴۰۳کودکان وگوشی هوشمند
گزارش فرانسوی می گوید از استفاده کودکان از تلفن های هوشمند تا سن 13 سالگی خودداری کنید.
مطالعه ای که به سفارش رئیس جمهوری فرانسه(ماکرون) صورت گرفته میگوید کودکان باید تا ۱۸ سالگی از بیشتر رسانههای اجتماعی منع شوند، زیرا تلاشهایی برای سواستفاده تجاری از آنها صورت میگیرد.
طبق گزارش کارشناسان، کودکان تا سن 13 سالگی نباید مجاز به استفاده از گوشی های هوشمند باشند و باید تا سن 18 سالگی از دسترسی به رسانه های اجتماعی معمولی مانند تیک تاک، اینستاگرام و اسنپ چت منع شوند.
رئیسجمهور فرانسه از دانشمندان و کارشناسان خواسته است دستورالعملهای استفاده از صفحه نمایش (گوشی هوشمند،تبلت و غیره) را برای کودکان پیشنهاد دهند تا فرانسه اقدامات شدیدی را برای محدود کردن استفاده ازآنها را انجام دهد . مکرون در ژانویه گفت: «ممکن است ممنوعیت ها و محدودیت هایی اعمال شود.»
این گزارش حاکی از آن است که کودکان باید در برابر استراتژی شرکت های تجاری ” به منظور جلب توجه کودکان، با استفاده از انواع سوگیری های شناختی جهت جلب توجه کودکان به صفحات نمایش، کنترل آنها، جذب و کسب درآمد از آنها” که مبتنی بر سود است محافظت شوند.
این گزارش میگوید که کودکان در حال تبدیل شدن به «کالا» در این بازار فناوری جدید شده اند، و افزوده اند: «ما میخواهیم [دنیای تجارت] بداند که ما دیدهایم آنها چه میکنند و به آنها اجازه نخواهیم داد هرکاری بخواهند انجام دهند».
یک مطالعه سه ماهه توسط دانشمندان و متخصصان به رهبری یک متخصص مغز و اعصاب، سروان موتون (Servane Mouton)، و آمینه بنیامینا(Amine Benyamin)، رئیس خدمات روانپزشکی و اعتیاد در بیمارستان پل برووس ، نشان داده است که کودکان زیر سه سال نباید در معرض نمایشگرها (از جمله تلویزیون) قرار بگیرند،و هیچ کودکی نباید قبل از 11 سالگی گوشی همراه داشته باشد.
هر تلفنی که به یک کودک بین 11 تا 13 سال داده می شود باید بدون دسترسی به اینترنت باشد و حداقل سنی را که باید در آن اجازه استفاده از گوشی هوشمند متصل به اینترنت بدهیم، سن 13 سالگی است.
در این گزارش آمده است که یک نوجوان 15 ساله باید فقط بتواند به رسانه های اجتماعی “اخلاقی” مانند ماستودون (یک وبگاه علمی با تصاویر کارتنی و مطالب آموزشی) دسترسی داشته باشد. رسانههای اجتماعی متعارف، که با هدف بازاریابی انبوه و سود محور هستند مانند تیک تاک، اینستاگرام یا اسنپ چت نباید تا زمانی که نوجوان به سن 18 سالگی برسد در دسترس کودکان باشند. نوجوانان همچنین باید آموزش های بهتری در مورد دلایل علمی نیاز به خواب کافی دریافت کنند.
این گزارش به همان اندازه توصیه های سختگیرانه ای را برای کودکان بسیار خردسال ارائه می کند و می گوید تلفن ها و صفحه نمایش ها باید تا حد امکان در بخش زایمان محدود شود تا والدین بتوانند درفراغ خاطر با نوزاد خود ارتباط برقرار کنند. استفاده از تلفن همچنین باید در میان مراقبان کودک، پرستار ، ماما و متخصصان کودک، مورد توجه قرار گیرد .
برای کودکان تا شش سال، همه نوع صفحهنمایش باید «به شدت محدود» باشد و زمانی که کودکان در این سنین با بزرگسالان هم نشین باشد،توصیه می شود که به ندرت برای محتوای آموزشی از صفحات نمایشی استفاده شود. نمایشگرها باید به طور کامل از مهدکودک های با سن زیر شش سال جمع آوری و ممنوع شود. در مدارس ابتدایی، نباید به کودکان تبلت یا دستگاه های دیجیتالی انفرادی داده شود تا روی آنها کار کنند، مگر اینکه کودک دارای معلولیت خاصی باشد.
این گزارش همچنین ممنوعیت اسباببازیهای سخنگو را پیشنهاد میکند، به جز اسباببازیهایی که بهعنوان وسیله ای صوتی به منظور داستانگویی استفاده میشوند.
موتون معتقد است که: “قبل از شش سالگی، هیچ کودکی برای رشد و تکامل خود نیاز به صفحه نمایش ندارد.” در واقع، صفحه نمایش ها می توانند رشد مناسب آنها را در این سنین متوقف کنند.”
دانشمندان می گویند که نمیخواهند والدینی را که خود «قربانی صنعت قدرتمند فناوری» بوده اند، سرزنش کنند، ولی در عوض باید به والدین کمک کرد تا از آنچه آنها «تکنولوژی» نامیده شده دوری گزینند؛زیرا والدینی که دائماً تلفن خود را چک می کنند قاعدتا توانایی آنها در صحبت کردن، غذا خوردن یا بازی با فرزندانشان دچار اختلال خواهد شد.
در این گزارش آمده است که فناوری گوشی هوشمند به رشد عاطفی جوانان آسیب می رساند. مطالعه شامل بزرگسالانی بوده است که در حال غذادادن به کودکان خردسال خود سردر گوشی همراه داشته اند، یا آنکه محو تماشای تلویزیون بوده اند.
دانشمندان معتقدند که والدین مقصر نیستند و باید برای کل جامعه کارهای بیشتری انجام شود، مثلا بزرگسالان باید برای قطع استفاده از فناوری صحفه نمایش آموزش داده شوند، نمایشگرها در مکانهای عمومی محدود شوند، رستورانها و کافههای بدون صفحه نمایش به خانواده ها معرفی گردند، یا آنکه والدین به هنگام مراجعه به خانه گوشی همراه خود را در قفسه قرار داده و دیگر از آن استفاده نکنند.
محققان تاکید کردند که نباید به “کنترل والدین” به عنوان روشی کافی برای محافظت از کودکان اعتماد کرد. اعتقاد برآن است که تاکید به “کنترل والدین” درواقع نوعی ترفند حواس پرتی است که از سوی صاحبان صنعت فناوری ، به خصوص در رسانه های اجتماعی، به منظور معتاد کردن کودکان و کسب درامد از آنها و رفع مسئولیت ازخود ابداع شده است.
بنیامینا می گوید: «تکنولوژی یک ابزار فوقالعاده بوده و خواهد ماند، اما باید در خدمت مردم عمل باشد، نه اینکه مردم در حد یک محصول تقلیل پیدا کنند.»او گفته است که نمایشگرها اثرات منفی بر روی کودکان “از نظر بینایی، متابولیسم ، هوش، تمرکز و فرآیندهای شناختی” دارند.همچنین معتقد است که اعتیاد به نمایشگرها به خود محصول نیست بلکه اعتیاد به محتوای نمایش داده شده مربوط می شود. «الگوریتمهایی که سیستم لذت بردن را در بدن انسان درگیر و تحریک میکنند و برای جلوگیری از انحراف علاقه شما به محتوا ساخته شدهاند، نوعی پویایی اعتیادآور به همراه دارند.».اگر مردم متوجه شدند که مشاهده یک محتوا باعث می گردد تا دوباره جذب آن ها شوند، باید نسبت به برنامه های رسانه های اجتماعی مشکوک و هوشیار شوند “. اگر به مرحله ای رسیدید که می خواهید یک یا دو ویدئو را دوباره تماشا کنید و تا پاسی از شب گرفتار آن بودید، باید بخود آئید و به آن شک کنید”
منبع:گاردین